Alkotesteri i ostali uređaji

Alkotesteri

CEI-IETA – Croatia elektronička industrija - Istraživanje u elektronici, telekomunikacijama i automaciji

Uvod

Tvrtka CEI-IETA d.o.o. je ovlašteni distributer etilometara – alkotestera (instrumenata za analizu prisustva alkohola u dahu) tvrtke Lion Laboratories Limited. Osim prodaje, pružamo usluge ovjere alkotestera, a za alkotestere kupljene kod nas dajemo popust na inicijalnu ovjeru.

Detaljne tehničke karakteristike svih proizvoda možete vidjeti na stranicama proizvođača, a iz ponude izdvajamo:

Alkotesteri

Lion 400

Ovaj instrument pogodan je za brzu, ali vrlo preciznu kvantitativnu analizu udjela etilnog alkohola u izdahu te se može koristiti doslovno bilo gdje. Lion 400 potpuno je automatiziran, koristeći mikroprocesorsku kontrolu, te je vrlo jednostavan za korištenje. Nakon jednog očitavanja, uklanja se i odbacuje usnik, a instrument je nakon nekoliko sekundi spreman za ponovno korištenje. Svaki očitani rezultat sigurno se pohranjuje u memoriji instrumenta s datumom i vremenom.

Lion 400P

Ovaj uređaj kombinira svu analitičku snagu Lion alkotestera 400 s malim punjivim termalnim pisačem. I alkotester i termalni pisač smješteni su u kućištu laganom za nošenje, a predstavljaju jednostavan i malen analitički sustav koji omogućava analizu i mjerenje udjela etilnog alkohola u izdahu ispitanika dokaza na licu mjesta. Uređaj je težine približno 525 g (s baterijama), dok termalni pisač omogućava ispis otprilike 120 kopija kada je u potpunosti napunjen. Instrument zahtjeva kalibraciju jednom godišnje, te dolazi s jamstvom u trajanju od 12 mjeseci.

Lion 500

Ovaj instrument koristi se za brzu, ali vrlo preciznu i sasvim kvantitativnu analizu udjela etilnog alkohola u izdahu te se može koristiti doslovno bilo gdje. Lion 500 je potpuno automatiziran, koristeći mikroprocesorsku kontrolu, te je vrlo jednostavan za korištenje. Koriste ga policijske snage širom svijeta, pretežito za screening, ali i za dokazne testove, te je odobren za korištenje policiji Ujedinjenog Kraljevstva. Lion 500 se može koristiti s i nosnom cijevi, za analizu daha kod bolesnika u komatoznom stanju. Instrument se također može koristiti s višekratnom posudom za uzimanje uzoraka u cilju brzog ispitivanje subjekata, primjerice u cestovnom prometu ili u tvornicama.

Lion 500P

Ovaj uređaj kombinira svu analitičku snagu Lion alkotestera 500 s malim punjivim termalnim pisačem. I alkotester i termalni pisač smješteni su u kućištu laganom za nošenje, a predstavljaju jednostavan i malen analitički sustav koji omogućava analizu i mjerenje udjela etilnog alkohola u izdahu ispitanika dokaza na licu mjesta. Instrument ima napajanje dvjema AA baterijama koje su dovoljne za otprilike 750 ispitivanja. Termalni pisač omogućava ispis otprilike 500 kopija kada je u potpunosti napunjen. Cijeli set težak je 1.500 g. Instrument zahtjeva kalibraciju jednom godišnje, te dolazi s jamstvom u trajanju od 12 mjeseci.

Lion 600 (s ekranom osjetljivim na dodir)

Lion 600 je alat za analizu udjela etilnog alkohola u izdahu ispitanika s više funkcija, uz napredno zapisivanje i pohranu podataka. Lion 600 (također poznat kao Lion SD-400 Touch) moćan je alat za primjenu u cestovim prometu, zdravstvenim i sigurnosnim programima kao i u različitim područjima medicine. Instrument Lion 600 je savršen za uporabu u policijskim akcijama, ili gdje god je drugo potrebito za testiranje velikog broja ljudi zbog prisutnosti ili odsutnosti alkohola – brzo i učinkovito.

 

Lion 600 je multifunkcionalan te se može koristiti aktivno (pomoću usnika, za točno mjerenje razine alkohola subjekta ili pomoću šalice za uzimanje uzoraka za brzi prethodni test, samo da biste vidjeli je li alkohol prisutan), pasivno (držanjem ispred ispitanika dok ispitanik govori, za nekoliko sekundi na zaslonu se pokazuje je li alkohol prisutan ili nije), te za ispitivanje tekućina (mogućnost provjere sumnjive tekućine ili spremnika kako bi se dokazala prisutnost nezakonito dodanog alkohola).

 

Lion 600 ima integriran GPS sustav za snimanje točne lokacije svakog izvršenog testiranja.

 

Instrument je težak otprilike 442 g (s baterijama), a ima napajanje s 4 AA baterije koje su dovoljne za otprilike 1.000 ispitivanja. Instrument zahtjeva kalibraciju jednom godišnje, te dolazi s jamstvom u trajanju od 12 mjeseci.

Lion 700

Najnoviji uređaj lion alcolmeter® 700 je potpuno automatiziran ručni prijenosni instrument za brzo određivanje razine koncentracije alkohola u izdahu na licu mjesta provjeravanih osoba. Odobren je od Državnog zavoda za mjeriteljstvo (službena oznaka tipa mjerila: HR GA-2-1010). Ima mogućnost do 1.000 mjerenja i veliku memoriju za pohranu rezultata.

Kontakt

Molimo obratite se na: tel.: +385 1 2316 389 fax: +385 1 2310 955 e-mail: zeljko.petricevic@cei-ieta.hr

Ili rezerviratje svoj termin, postavite upit, tražite dodatne informacije …
(* polja moraju biti ispunjena prije slanja)