Predstavljen novi osciloskop visokih performansi tvrtke Rohde & Schwarz

Brzo stvaranje milijuna valnih oblika u sekundi, realna kompenzacija prijenosnih gubitaka (deembedding) između izvora signala i osciloskopa te tihi rad čak i pri punom opterećenju – to su samo neke od prednosti novih R&S RTP osciloskopa visokih performansi.

Rohde & Schwarz predstavio je novu seriju R&S RTP uređaja visokih performansi, proširujući time svoj portfolio osciloskopa u skladu s već dobro poznatim motom: “Inovacija osciloskopa. Pouzdanost mjerenja.” Tijekom razvoja nove serije osciloskopa, inovativni T&M (Test and Measurement) stručnjaci posebno su se usredotočili na točnost mjerenja, brzinu, široku paletu funkcija i tehnologiju budućnosti. R&S RTP kombinira značajke različitih instrumenata bolje od bilo kojeg drugog osciloskopa u svojoj klasi. Sve te karakteristike čine uređaj R&S RTP osciloskopom izbora za otklanjanje pogrešaka (primjer: ugrađene komponente s brzim digitalnim ili širokopojasnim RF sučeljima). Uređaj R&S RTP dostupan je u tri modela: 4 GHz, 6 GHz ili 8 GHz. Rohde&Schwarz kontinuirano potiče inovacije na tržištu osciloskopa, a novim modelima visokih performansi još su jednom dokazali svoju predanost vrhunskoj kvaliteti.

 

Detalji o novim R&S RTP uređajima visokih performansi

Nova obitelj R&S RTP osciloskopa visokih performansi kombinira integritet signala s visokom stopom učinkovitosti. U standardnom načinu rada može mjeriti milijun valnih oblika u sekundi, a što ga čini tisuću puta bržim od ostalih osciloskopa u svojoj klasi. To pomaže korisnicima da pronađu sporadične pogreške mnogo brže.

To je jedini instrument na tržištu koji kompenzira gubitke prijenosa od izvora signala do osciloskopa (deembedding) u realnom vremenu. Njegova prednost je u tome što je još uvijek iznimno brz, čak i kada je aktivirana opcija ispravljanja signala. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj arhitekturi digitalnih okidača, može precizno aktivirati i izazvati kompenzirane signale.

Dodatna značajka R&S RTP osciloskopa, koja štedi programerima mnogo vremena, je hardversko ubrzanje za niz funkcija analize. Mask testovi, histogrami i analize domene frekvencije mogu se izvesti pri velikoj brzini, uz dobivanje brzih rezultata s visokom statističkom pouzdanošću.

All-in-One: puno testnih i mjernih instrumenata u samo jednom osciloskopu

R&S RTP visokih performansi kombinira značajke više različitih instrumenata bolje od bilo kojeg drugog osciloskopa u svojoj klasi. Uz analogne osciloskopske kanale, dostupno je i 16 logičkih kanala, četiri naponska kanala i četiri mjerna kanala. Uređaj R&S RTP podržava analizu protokola sučelja serijskih sabirnica i nudi snažne funkcije analize spektra i signala. Zahvaljujući širokom rasponu alata, korisnici mogu testirati više različitih vrsta signala iz složenih sklopova koji su međusobno povezani samo jednim testnim i mjernim instrumentom, a kako bi brže pronašli povezane pogreške.

Novi osciloskop visokih performansi tvrtke Rohde&Schwarz namijenjen je razvojnim inženjerima elektronike na širokom tržištu, posebno u području zrakoplovne, obrambene, automobilske i telekomunikacijske industrije. Idealan je za otklanjanje pogrešaka kod elektroničkih sklopova s različitim signalima tijekom procesa razvoja, uključujući velike sabirnice (USB, PCI Express, MIPI itd.), višekanalna RF sučelja (radio ili radar), DDR memorijska sučelja, kompleksne jedinice za upravljanje energijom, pa čak i jednostavne upravljačke i programske sabirnice (I²C, SPI, itd.). R&S RTP može testirati sve aplikacije u kojima se signali visoke razlučivosti trebaju mjeriti velikim dinamičkim rasponom i velikom osjetljivošću u vremenskim i frekvencijskim područjima.

Uz sveobuhvatnu paletu funkcija, R&S RTP je najsloženiji osciloskop visokih performansi na tržištu. Zahvaljujući sofisticiranom tihom konceptu hlađenja, ovaj instrument nikada ne ometa laboratorijska ispitivanja.

Uređaji iz nove serije R&S RTP vrlo su sigurna investicija. Ukoliko se zahtjevi za testiranjem i mjerenjem budu povećavali u budućnosti, na primjer u slučaju potrebe za većom propusnošću mjerenja, dubinom memorije i rasponom funkcija, ovaj uređaj se lako može nadograditi novim hardverskim i softverskim opcijama.

Rohde&Schwarz do kraja ove godine planira dodatna poboljšanja u R&S RTP obitelji: više hardverskih opcija, kao što je modul generatora s dva analogna i osam digitalnih kanala te 16 GHz diferencijalni izvor impulsa. Novi R&S RTP modeli s većom propusnošću planirani su za 2019. godinu.

Rohde&Schwarz, predani proizvođač osciloskopa i druge testne i mjerne opreme s dugogodišnjim iskustvom, proširio je svoj portfolio predstavljajući novu seriju R&S RTP uređaja. Rohde&Schwarz prvi je puta javno prezentirao i demonstrirao nove R&S RTP osciloskope na simpoziju IMS2018 u Philadelphiji, koja se održala od 12. do 14. lipnja 2018. godine. Kao što smo već naveli, osciloskop R&S RTP dostupan je u tri modela:  4 GHz, 6 GHz ili 8 GHz. Za više informacija posjetite: www.rohde-schwarz.com/rtp.