Rohde & Schwarz postigao je Transportation Security Administration (TSA) certifikaciju za svoj R&S QPS200 sigurnosni skener

R&S QPS200 proizvođača Rohde & Schwarz prvi je sustav za skeniranje putnika koji je certificiran od strane TSA za potrebe američkog i internacionalnog zrakoplovstva kao i ostalih sigurnosnih kontrolnih točaka.

Rohde & Schwarz, vodeći svjetski proizvođač testne i mjerne, komunikacijske, prijenosne/odašiljačke i medijske opreme, objavio je u studenom 2017. godine kako je njihova R&S QPS200 milimetarska valna tehnologija dobila TSA Advanced Imaging Technology (AIT) certifikaciju. TSA certifikacija potvrđuje da R&S QPS200 zadovoljava stroge zahtjeve TSA vezane uz sigurnosnu detekciju i otkrivanje u zrakoplovstvu.

R&S QPS200 sigurnosni skener koristi sigurnu milimetarsku radiofrekvencijsku tehnologiju za skeniranje putnika kako bi automatski prikazao prikrivene prijetnje, istodobno štiteći privatnost putnika.

„Zadovoljni smo što R&S QPS200 sigurnosni skener predstavlja prekretnicu u TSA certifikaciji te se veselimo izgradnji partnerstva s TSA u američkim zračnim lukama kako bismo zadovoljili sigurnosne izazove sljedeće generacije“, izjavio je Scott Bausback, predsjednik i glavni izvršni direktor Rohde & Schwarz USA. „Potpuno smo posvećeni tome da zračnim lukama, zračnim prijevoznicima i putnicima pružimo visokotehnološku i prema putnicima prijateljski nastrojenu tehnologiju sigurnosnog skeniranja.“

R&S QPS200 je prvi Rohde & Schwarz AIT sustav (AIT – aircraft identification tag) koji je postigao TSA certifikaciju, ali i certifikaciju Europske civilne zrakoplovne konferencije (ECAC – European Civil Aviation Conference) te je u uporabi na aerodromima diljem Europe. Milimetarska valna tehnologija bazirana je na dugogodišnjem iskustvu tvrtke u razvoju globalno vodeće testne i mjerne opreme. QPS sustavu potrebno je samo nekoliko milisekundi da skenira putnike, a što ubrzava poslove skeniranja i povećava propusnost na kontrolnim točkama.

Privatnost je zaštićena korištenjem općenitog generičkog obrisa osobe, a operatorima se pokazuje samo lokacija ugroze/alarma. Skeniranje je jednostavno jer zahtjeva od pojedinaca da jednostavno stoje ispred uređaja s rukama odmaknutim malo dalje od tijela dok sustav automatski detektira potencijalno opasne predmete na tijelu.

Milimetarska vala tehnologija QPS200 je sigurna te ne proizvodi zračenje veće od zračenja mobilnog telefonskog uređaja.

Kontakti za medije:

Europa (sjedište): Simone Kneifl (+49 89 4129 16510; email: press@rohde-schwarz.com)

Kontakti za čitatelje:

Korisnička podrška Europa, Afrika, Bliski Istok: +49 89 4129 12345
customersupport@rohde-schwarz.com

Rohde & Schwarz

Rohde & Schwarz tehnološka grupa razvija, proizvodi i stavlja na tržište inovativne informatičke i komunikacijske tehnološke proizvode za profesionalne korisnike. Rohde & Schwarz usredotočen je na testnu i mjernu, prijenosnu/odašiljačku i medijsku opremu, kibernetičku sigurnost, sigurnost komunikacija te nadzor i testiranje mreža, područja koja obuhvaćaju više različitih industrija i tržišnih segmenata vladinog sektora. Osnovana prije više od 80 godina, samostalna kompanija ima opsežnu prodaju i servisnu mrežu u više od 70 zemalja. 30. lipnja 2017. godine tvrtka Rohde & Schwarz imala je otprilike 10.500 zaposlenika. Grupa je ostvarila neto prihod od otprilike 1.9 milijardi eura u fiskalnoj godini 2016/2017 (od lipnja 2016. do srpnja 2017.). Sjedište kompanije nalazi se u Münchenu, Njemačka te ima regionalne centre u Aziji i SAD-u.

R&S ® je registrirani zaštitni znak Rohde & Schwarz GmbH & Co. KG.

Sva priopćenja za tisak, uključujući fotografije spremne za preuzimanje, dostupne su na internetskoj stranici at http://www.press.rohde-schwarz.com.